Δελτίο Τύπου 14/09/2010


Οδηγίες του Ειδικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα


Ο Ειδικός Γραμματέας, Μιχάλης Κοντογιάννης, απέστειλε οδηγίες στους Διευθυντές των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα:

α) Για την εφαρμογή του προγράμματος για την εισαγωγή των Αγγλικών στις Α’ και Β’ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, να αξιοποιήσουν τους εκπαιδευτικούς Αγγλικής Γλώσσας που έχουν εμπειρία στη διδασκαλία παιδιών του Δημοτικού Σχολείου κατά την κατανομή των τμημάτων. Προτεραιότητα χρειάζεται να δοθεί στους εκπαιδευτικούς Αγγλικής Γλώσσας, οι οποίοι έχουν οργανική θέση στα σχολεία, δεδομένου ότι κρίνεται σκόπιμο την επόμενη σχολική χρονιά (2011-2012) να διδάξουν οι ίδιοι εκπαιδευτικοί που θα μετάσχουν φέτος στην εφαρμογή του ΠΕΑΠ και οι οποίοι θα επιμορφωθούν σχετικά για την υλοποίησή του.

β) Να παροτρύνουν τους εκπαιδευτικούς Αγγλικής Γλώσσας να ακολουθήσουν τις οδηγίες της επιστημονικής ομάδας για το έργο και να αξιοποιήσουν το εκπαιδευτικό υλικό το οποίο θα τους παρέχεται. Σχετικά οι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα «ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ», που από 11/09/2010 λειτουργεί στη διεύθυνση:

http://rcel.enl.uoa.gr/englishinschool/index.html

γ) Να δοθούν στους εκπαιδευτικούς οι αναλυτικές οδηγίες του ΕΚΕΒΙ για την εφαρμογή του προγράμματος της φιλαναγνωσίας στις Α΄& Β΄ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου με ΕΑΕΠ, οι οποίες εγκρίθηκαν με την υπ’ αριθμ. 25/7-9-2010 Πράξη του Τμήματος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και απεστάλησαν με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 110525/Γ1/8-9-2010 έγγραφο του Υπ. ΠΔΒΜΘ.

δ) Να δοθούν στους εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων οι οδηγίες «για τη διδασκαλία –πρόγραμμα σπουδών των διδακτικών αντικειμένων της Πληροφορικής, της Αγγλικής, της Μουσικής, της Θεατρικής Αγωγής και των Εικαστικών», οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στην υπ’ αριθμ. Φ.12/879/88413/Γ1/20-7-2010 (ΦΕΚ 1139, τ. Β΄) και απεστάλησαν με τα υπ’ αριθμ. Φ.12/887/88786/Γ1/20-7-2010 και 110524/Γ1/8-9-2010 έγγραφα του Υπ. ΠΔΒΜΘ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις