Δελτίο Τύπου 13/09/2010

Δήλωση της Υφυπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, από τον Αγιασμό στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς


«Όσον αφορά τα κενά, δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα σε ολόκληρη τη χώρα»

«Δεσμεύομαι ότι κάθε μέρα που περνάει θα είμαστε από κοντά για οποιοδήποτε κενό προκύψει, ώστε να καλυφθεί αμέσως»

«Φέτος κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου, λέμε πρώτα ο μαθητής και πρωταγωνιστής ο εκπαιδευτικός. Ο στόχος είναι να κάνουμε ένα σχολείο δημιουργίας»

«Η Δημοκρατία μας αντέχει τη διαφορετική άποψη, τον διάλογο και τη διαμαρτυρία, όμως, όχι τα έργα ανομίας και βίας, που στρέφονται κατά των παιδιών»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, παρευρέθηκε σήμερα το πρωί στην τελετή Αγιασμού του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας και δήλωσε σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα εξής:

Η σχολική χρονιά άρχισε εδώ στην Ελευσίνα, στη Δυτική Αττική, σε όλη την Ελλάδα.


Από εδώ λοιπόν, θέλω να ευχηθώ στους μικρούς μαθητές και στις μαθήτριες, αλλά και στα μεγαλύτερα παιδιά, να έχουν μια καλή σχολική χρονιά, χρονιά μάθησης, όχι παπαγαλίας.


Ξεκινάμε ήδη την αλλαγή του σχολείου. Χρονιά ουσίας, χρονιά όπου πραγματικά τα παιδιά θα μάθουν διασκεδάζοντας, θα διασκεδάζουν μαθαίνοντας.


Ο στόχος είναι να κάνουμε ένα σχολείο δημιουργίας.


Σήμερα βρισκόμαστε στο 3ο Δημοτικό Ελευσίνας, το οποίο είναι ένα από τα 800 Ολοήμερα Δημοτικά σχολεία, με ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα στην Ελλάδα. Αυτά τα 800 σχολεία είναι ο πιλότος για το «Νέο Σχολείο».


Έχουμε περισσότερη γυμναστική, περισσότερη Πληροφορική, Θεατρική Αγωγή, Αισθητική Αγωγή, Μουσικές Σπουδές ήδη για να μπορέσουν τα παιδιά από τις πρώτες χρονιές του Δημοτικού να είναι έτοιμα, να είναι ολοκληρωμένοι πολίτες.


Ένα σχολείο χαράς και δημιουργίας ξεκινάει εδώ στην Ελευσίνα και σε άλλα 800 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα. Τα πράγματα είναι όλα στη θέση τους. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη από το έργο όλων.


Για πρώτη φορά ξεκινάει στη Δυτική Αττική η σχολική χρονιά χωρίς καμία έλλειψη σε καθηγητές και δασκάλους, που μας κάνει περήφανους και χαρούμενους. Λείπουν ελάχιστες ειδικότητες σε ορισμένα σχολεία, οι οποίες πολύ σύντομα θα καλυφτούν.


Δυστυχώς, παρ’ όλη την εικόνα σε ολόκληρη τη χώρα, ορισμένοι εκπαιδευτικοί στον Πειραιά και αλλού επέλεξαν να παρεμποδίσουν αυτό το έργο να τοποθετήσουμε έγκαιρα καθηγητές και δασκάλους στα σχολεία.


Θέλω να πω ευθαρσώς ότι καταγγέλλω αυτές τις τακτικές. Αυτές οι τακτικές πρέπει να αποτελούν παρελθόν. Η Δημοκρατία μας αντέχει τη διαφορετική άποψη, τον διάλογο και τη διαμαρτυρία, όμως, όχι τα έργα ανομίας και βίας, που στρέφονται κατά των παιδιών.


Εμείς λέμε πρώτα ο μαθητής και πρωταγωνιστής ο εκπαιδευτικός.


Είμαστε γενικά ικανοποιημένοι στο Υπουργείο Παιδείας.


Η σχολική χρονιά, παρ’ όλο που είναι η δυσκολότερη από τη μεταπολίτευση και μετά, με πολλές συνταξιοδοτήσεις, με τους μισούς διορισμούς, με οικονομική κρίση, ξεκινά καλά και με πολλές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες.


Δεσμεύομαι
ότι κάθε μέρα που περνάει θα είμαστε από κοντά για οποιοδήποτε κενό προκύψει, ώστε να καλυφθεί αμέσως.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις