Η Διοίκηση του ΚΕΑΤ
προωθεί νέες απολύσεις και εκποίηση της περιουσίας
του


Να απολυθούν οι δέκα εκπαιδευτικοί του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) που κάνουν τη φροντιστηριακή στήριξη των μαθητών με προβλήματα όρασης και τυφλότητα, πρότεινε η πρόεδρος του ΚΕΑΤ Παρ. Τσιλιγκάκη, στη χτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου.

Στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ και δεν υπάρχει ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο για τυφλούς και αμβλύωπες μαθητές. Όλοι οι τυφλοί και αμβλύωπες φοιτούν σε σχολεία βλεπόντων και αρκετοί μαθητές από αυτούς, τα απογεύματα παρακολουθούν επίσης τα φροντιστηριακά τμήματα που λειτουργούν στο ΚΕΑΤ (Καλλιθέα-Αθήνα) και στον «Ήλιο» (Θεσσαλονίκη).

Η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη, που η παραπάνω πρόταση της Προέδρου ήρθε μια μέρα μετά την απόλυση 11 εργαζομένων του ΚΕΑΤ, των οποίων έληξαν οι συμβάσεις, και δεν έχουν πληρωθεί για τους τελευταίους πέντε μήνες που δούλευαν.

Η Παρ. Τσιλιγκάκη πρότεινε στο ΔΣ - στο οποίο μετέχει και εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας (ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής Γεώργ. Αλεβίζος)– επειδή το ΚΕΑΤ βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο, να απολυθούν οι δέκα εκπαιδευτικοί και να καλυφθούν οι ανάγκες με ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, μέσω του Υπουργείου Παιδείας.

Στην πρόταση αυτή αντέδρασε άμεσα η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ Ελένη Μηλιαρονικολάκη. Κατήγγειλε τις απολύσεις που προωθούνται, τόνισε ότι το καθεστώς των ωρομισθίων είναι αντεργατικό και αντιεκπαιδευτικό, για όλα τα παιδιά και ακόμα περισσότερο για τα παιδιά με αναπηρίες που έχουν αυξημένες ανάγκες και η εκπαίδευσή τους απαιτεί εμπειρία και εξειδίκευση.

Η οικονομική κρίση του ΚΕΑΤ φαίνεται ότι έχει αρχίσει εδώ και αρκετά χρόνια. Έτσι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια να απολυθούν οι εκπαιδευτικοί - είναι αορίστου χρόνου και έχουν προσληφθεί μέσω της «Πρωτοπορίας» που είναι αστική εταιρεία την οποία έχει συγκροτήσει το ίδιο το ΚΕΑΤ μαζί με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών (ΠΣΤ). Είχαν απολυθεί το Σεπτέμβρη του 2004 με απόφαση της τότε διοίκησης του ΚΕΑΤ και του ΠΣΤ, αλλά οι απολύσεις πάρθηκαν πίσω σε λίγες ώρες μετά την άμεση αγωνιστική παρέμβαση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και της ΣΕΑΑΝ.

Στο χθεσινό ΔΣ αναφέρθηκε ακόμα ότι η διοίκηση σχεδιάζει την πώληση περιουσιακών στοιχείων και ακινήτων του ΚΕΑΤ για να καλυφθούν οι λειτουργικές του ανάγκες, αφού παραμένει κενό γράμμα η δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ότι τα λειτουργικά έξοδα θα καλύπτονται απ' τον κρατικό προϋπολογισμό και έχει σταματήσει η ροή της χρηματοδότησης.


Πηγή: Ριζοσπάστης 2/9/2010


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις