ΣΥΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Διεύθυνση: ΣΤΑΔΙΟΥ 5, 4ος Όροφος, GR105 62, ΑΘΗΝΑ, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: posdep@posdep.gr Ιστοσελίδα: www.posdep.gr Τηλέφωνο: 210‐3689372 Fax: 210‐3689376 Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ

Αθήνα, 12 Ιουλίου 2010

Α Ν Ο Ι Κ Τ Η Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

ΠΡΟΣ τον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

κύριο ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ, Σταδίου 27, 101‐83, ΑΘΗΝΑ, info@ypes.gr, ragousis@pasok.gr.

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Κύριο ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Νίκης 5‐7, 101 80, ΑΘΗΝΑ, minister@mnec.gr

Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Κυρία ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, Ανδρέα Παπανδρέου 37, 15180 Μαρούσι, ypourgos@ypepth.gr


Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,


μόλις πληροφορηθήκαμε ‐και συγχρόνως διαπιστώσαμε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα‐ τη ρύθμιση στην οποία προβήκατε σχετικά με το θέμα του διαχωρισμού των δημόσιων λειτουργών από αυτό του ευρύτερου σώματος των δημοσίων υπαλλήλων. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι αυτή η επανόρθωση αφορούσε ένα μέρος μόνο του συνόλου των δημόσιων λειτουργών.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στη χώρα μας μετά από πολλούς αγώνες έχει κατακτηθεί η ισοπολιτεία ‐ τουλάχιστον στο θεσμικό της σκέλος. Βέβαια δεν συζητάμε το οικονομικό σκέλος της ισοπολιτείας, όσο θα υπάρχουν λειτουργοί, που αυτοπροσδιορίζουν τις οικονομικές απολαβές τους χωρίς να τους ακουμπάει κατ’ ελάχιστον η σημερινή τραγική κατάσταση του συνόλου σχεδόν της υπόλοιπης κοινωνίας, ανεξαρτήτως ρόλου και ουσιαστικής συνεισφοράς στην ανάπτυξη της χώρας.

Στη βάση αυτή σας καλούμε ‐για να αποτραπούν οι όποιες παρεξηγήσεις για μια συνεχή, ανεξήγητη και ίσως προκλητική μεταχείριση μερίδας των δημόσιων λειτουργών‐ να αντικαταστήσετε στο έντυπο απογραφής και στη Γ ΟΜΑΔΑ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΔ τη φράση «ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ και ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ» με τη φράση «ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ και ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ».

Μια τέτοια ρύθμιση θεωρούμε ότι τοποθετεί τα πράγματα στη σωστή θέση και δεν επιτρέπει τη δημιουργία οποιασδήποτε παρεξήγησης, αφού κατά το άρθρο 16 $ 6 του Συντάγματος της Ελλάδος «Οι καθηγητές των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι δημόσιοι λειτουργοί». Σε διαφορετική περίπτωση η ΠΟΣΔΕΠ θα αναγκαστεί άμεσα και εντός της ημέρας να ζητήσει από τα μέλη της να απόσχουν από τη συμπλήρωση του Απογραφικού Δελτίου στην ιστοσελίδα της «Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Απογραφής Μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο».


Με Ιδιαίτερη Εκτίμηση

Νικόλαος Μ. Σταυρακάκης

Καθηγητής Ε.Μ.Π.


Κοινοποίηση: Γραφείο Πρωθυπουργού της Ελλάδος Κυρίου ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Μέγαρο Μαξίμου, Ηρώδη Αττικού 19, Τ.Κ. 106 74, ΑΘΗΝΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις