13-7-2010 Συνάντηση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ)

Η Υφυπουργός Παιδείας ΔΒΜΘ, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Ο Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης, Ευθύμιος Μπάκας, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας ΕΣΑμεΑ, Ιωάννη Βαρδακαστάνη, καθώς και εκπροσώπους του προεδρείου της συνομοσπονδίας ΕΣΑμεΑ.

Κατά τη συνάντηση και προκειμένου να διασφαλιστεί η Αρχή της θετικής διάκρισης για τα άτομα με αναπηρία, συζητήθηκαν οι τρόποι ηλεκτρονικής και φυσικής προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ, στο πλαίσιο του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου για την ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης.

Η Υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ύπαρξης ειδικού λογισμικού για τις κατηγορίες ΑΜΕΑ, ώστε να υλοποιηθεί άρτια η ηλεκτρονική εξ’ αποστάσεως προσβασιμότητα και αναφέρθηκε στη σχετική πρόνοια του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου για όλες τις μορφές προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ.

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΥΠΔΒΜΘ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις