Δελτίο Τύπου 13/04/2010

Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την παρουσίαση του πολυνομοσχεδίου για το Νέο Σχολείο

Σήμερα εισηγηθήκαμε στο Υπουργικό Συμβούλιο την πρώτη νομοθετική ρύθμιση, που αφορά το νέο σχολείο και ξεκινάμε από τον πρωταγωνιστή του Νέου Σχολείου∙ τον εκπαιδευτικό.

Η πρότασή μας δημιουργεί ένα νέο προφίλ εκπαιδευτικού με πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης, με ενιαίο τρόπο εισόδου στην εκπαίδευση μόνο με ΑΣΕΠ και μεταβατική περίοδο για το δόκιμο εκπαιδευτικό, ο οποίος και θα αξιολογείται. Σημαντική, επίσης, επιλογή είναι η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, η οποία ξεκινά από το Σεπτέμβριο, και σημαίνει προγραμματισμό για το κάθε σχολείο και δημόσια λογοδοσία στη σχολική κοινότητα και στους γονείς.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κατάργηση της βάσης του 10 και αν θα γίνει από εφέτος, η Υπουργός απάντησε:

Θα γίνει από φέτος. Είναι μία προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία είχε τεκμηριωθεί, επί τέσσερα συνεχή χρόνια, σε συνέδρια και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και από τον Πρόεδρό του. Είναι μια επιλογή που έχει παιδαγωγικούς και κοινωνικούς λόγους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις