ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ νέων εκπαιδευτικών σε σχέση με πέρυσι υπολογίζει να κάνει το ερχόμενο σχολικό έτος το υπουργείο Παιδείας λόγω της οικονομικής κρίσης.

Αυτό προκύπτει από συνέντευξη που έδωσε χθες η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου στην εκπομπή «Μega Σαββατοκύριακο», όπου παραδέχθηκε ότι ούτε ο τομέας της Παιδείας θα μείνει αλώβητος από την οικονομική κρίση και ότι θα μειωθούν οι προσλήψεις φέτος. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «μεγάλο μας στοίχημα είναι τον Σεπτέμβριο να μπορέσουν τα σχολεία να λειτουργήσουν με 50% λιγότερους νεοπροσλαμβανόμενους εκπαιδευτικούς».

Η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε ακραίο το ενδεχόμενο της περικοπής του 14ου μισθού και τάχθηκε εναντίον αυτής της επιλογής επειδή αν προκρινόταν θα είχε αλλεπάλληλες επιπτώσεις. «Οι αποφάσεις οι πολιτικές δεν φορτώνονται σε έναν άνθρωπο αλλά σε μια κυβέρνηση. Βεβαίως, υπάρχει διεθνής κερδοσκοπία, μια κρίση της Ε.Ε., αλλά κανείς δεν μπορεί να μας επιβάλει απ΄ την Ε.Ε. τίποτα. Η πολιτική απόφαση είναι δική μας. Δεν υπάρχει κανένας αόρατος οργανισμός να έρθει να μας επιβάλει μέτρα. Η Ελλάδα πρέπει να δανειστεί και για να δανειστεί πρέπει να αποκτήσει αξιοπιστία », είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, για την πιθανότητα προσφυγής της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι «δεν θα πρέπει να το συζητάμε καν» και ότι η στήριξη που περιμένει η Ελλάδα είναι από την Ευρώπη.


Πηγή ΤΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις